logo

↑ Return to Servicii

Constructie (noua)

Prima inscriere in cartea funciara a unei constructii noi (sau intabularea constructiei)  reprezinta operatiunea prin care o constructie noua se intabuleaza (se inscrie in Cartea Funciara).Conditia necesara ca aceasta constructie sa poata fi intabulata, este ca, terenul pe care se afla, sa fie  inscris in Cartea Funciara, anterior efectuarii acestei operatiuni de inscriere a constructiei noi.

 

Acte necesare:

 • Autorizatie de construire – original sau copie legalizata
 • Copii schite vizate spre neschimbare anexe la autorizatia de construire (doar releveele pe nivele)
 • Proces verbal de receptie la finalizarea lucrarilor – original sau copie legalizata
 • Extras de carte funciara pentru informare (nu mai vechi de o luna) – original
 • Certificat de performanta energetica – copie legalizata (doar daca constructia a fost receptionata dupa iulie 2013
 • Certificat fiscal ( nu mai vechi de o luna) – original

Alte acte:

 • Copie documentatie cadastrala aferenta terenului
 • Copii act (e) de identitate proprietar (i)
 • Cereri tip ( formulare puse la dispozitie de catre societatea noastra la momentul semnarii contractului de prestari servicii)
 • Certificat de nr. postal sau adeverinta – original sau copie legalizata ; acest document este necesar doar daca adresa postala actuala nu apare mentionata pe documentatia cadastrala a terenului si/sau pe extrasul de Carte Funciara aferent
 • Cereri tip – le furnizam noi

Termen de executie:

 • 2-3 zile lucratoare ( functie de dimensiunile constructiei si conditiile meteorologice )

Termen de avizare OCPI:

 • 21 de zile lucratoare ( regim normal )
 • 7 zile lucratoare ( regim de urgenta )

Taxe OCPI:

Valoare taxei percepute de OCPI se calculeaza functie de valoare de impunere aferenta constructiei noi si care este trecuta in certificatul fiscal emis de catre primarie, cu formula:

Taxa OCPI = ( 0.05% X Valoarea de impunere ) + 60 lei + 60 lei (daca se actualizeaza si adresa postala si/sau categoria de folosinta a terenului.

In situatia in care se doreste avizarea documentatiei cadastrale in regim de urgenta, valoarea taxei OCPI obtinuta din formula de mai sus se inmulteste cu 5.

Documente predate:

 • Incheiere de intabulare
 • Extras de carte funciara pentru informare
 • Plan de amplasament si delimitare a imobilului
 • Releveele interioare ale imobilului ( in cazul in care se opteaza pentru acestea ) stampilate si avizate de catre OCPI

Pret: pentru mai multe informatii, accesati sectiune de preturi

Mesaj Rediretionare

 

9 comments

Skip to comment form

 1. Monica

  Buna ziua, o intrebare si o lamurire:

  Am construit o casa si am avut termenul autorizatiei de constructie 2012, a fost gata atunci 90%, dar a intervenit un divort, inaintat in 2013, care a durat pana in iun 2016. Daca doresc sa intabulez acum ac casa, trebuie platite penalizarile sau se poate dovedi ca nu s-a putut din cauza procesului.
  Si inca o lamurire, in cazul in care tatal doreste sa-i lase partea lui fiicei, casa sa fie intabulata pe mama (partea ei) si pe fiica (partea tatalui), de ce acte este nevoie? Sunt valabile la notar sau la Judecatorie?
  Multumesc mult

  1. Eugen

   Buna ziua,

   Intabularea se face in baza autorizatiei de construire si a procesului verbal de receptie la finalizarea lucrarilor. La oficiul de cadastru nu percepe nimeni nici o penalizare.
   In ceea ce priveste transferul de proprietate acesta se va face notarial dupa finalizarea intabularii constructiei.

   Cu stima,

 2. ioan stefanuta

  Intabularea poate fi facuta si pe alt nume, in afara celui care are terenul si Autorizatia de constructie?

 3. Stefania

  Bună ziua . Am și eu o întrebare . Dacă am un teren cumpărat cu soțul meu dar l-am cumpărat înainte de căsătorie iar după căsătorie am modificat numele meu și am dus copie după certificatul de căsătorie în cf pentru teren . Acum vrem sa construim casa și suntem căsătoriți iar în proiectul casei beneficiarul este el cum putem intabula casa pe numele amandurora?

 4. Marius

  Buna ziua
  Am o casa construita in 2002 2003 am avut autorizatie de contructie nu am procesu verbal de receptie si nu am intabulat casa in curte am mai contruit o filigorie si un gratar de caramida fara autorizatie ce ma sfatuiti sa fac si care sunt posibilitatile

 5. Felicia Schmidt

  Buna ziua , exista in Romania , in internet o pagina unde se poate vedea cine are casa sau locuinta propietate personala ?

 6. Emma

  Buna ziua, este obligatorie efectuarea receptiei la terminarea constructiei cu acelasi inginer arhitect? Constructia a inceput de 15 ani dar din diferite probleme am terminat-o doar in primavara, acum trebuie sa o intabulam. Arhitectul a plecat din tara si sincer nu am dori sa il deranjam. Se poate intabula si cu alt arhitect? Va multumim pentru raspuns!

 7. Emma

  Buna ziua, am inceput demersul in intabularea unei case noi si ne-au trimis la un topograf pentru ca ei se ocupa de intabulare !!!! Nu am auzit inca, asa o fi? Avem toate actele in regula, acum se intocmeste certificatul energetic pentru care am platit 300 lei, dupa cate am citit prin site-uri mi se pare cam mult pentru o casa cu 3 camere si o bucatarie in total 150 mp. Spuneti-mi va rog cat costa intabularea pan la urma pentru ca am citit pe unele site-uri cum ca ar fi gratuita si ce treaba are un topograf cu intabularea casei.
  Va multumesc1

 8. Camelia

  Buna seara,vreau sa cumpar o casa care din pacate nu este intabulata,au construito in anul 2008 fundatie de beton,structura de lemn.Vreau sa stiu daca o pot cumpara fara intabulare si daca ae poate sa o intabulez direct pe mine la cumparare.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>