logo

Intrebari-frecvente

Cand este necesara realizarea lucrarilor de cadastru?

Documentatia cadastrala este necesara pentru : instrainarea imobilului, respectiv vanzare, donatie, mostenire, in situatia in care este necesara instituirea unei ipoteci asupra imobilului, si pentru situatia in care se doreste o garantie sigura asupra dreptului de proprietate a imobilului.

Cat costa intocmirea documentatiei cadastrale?

Costurile necesare intocmirii documenatiei cadastrale sunt defalcate astfel : onorariu perceput de catre firma care intocmeste documentatia , si taxa perceputa de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliare. Intrucat preturile variaza in functie de specificul fiecarei documentatii in parte, va rugam sa accesati sectiunea preturi , sa completati forularele specifice, pentru a primi insantaneu pe e-mail-ul furnizat o oferta detaliata.

Ce acte sunt necesare pentru intocmirea documentatiei cadastrale?

Actele necesare intocmirii documentatiei cadastrale variaza in functie de tipul documentatiei cadastrale, pentru informatii mai precise puteti accesa sectiunile servicii sau preturi . Preturile afisate sunt orientative si pot diferi in functie de particularitatile fiecarei lucrari.

Cat dureaza intocmirea si avizarea documentatiei cadastrale?

Pentru intocmire dosarului:

 • 3 zile lucratoare din momentul in care confirmati o comanda si puneti la dispozitia personalului nostru actele necesare

Pentru avizarea dosarului :

 • Intre 7 si 21 zile lucratoare in functie de tipul documentatiei cadastrale . Informatii suplimentare aici

Se realizeaza si intabularea imobilului?

DA, dosarul avizat la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara se transmite din oficiu la judecatorie pentru intabulare, costurile prezentate in sectiunea preturi includ atat cadastru cat si intabularea imobilelor.

Cum aflu unde este amplasat un anumit imobil?

Daca aveti documentatia cadastrala a imobilului respectiv puteti sa accesati sectiunea Servicii – Localizare imobile si sa il vizualizati .Redirectionare Localizare Imobile

7 comments

Skip to comment form

 1. chiru gabriel

  Buna seara. Am o casa in Buturugeni Jud Giurgiu am făcut cadastru in2006 ,la o intarusare mi-sa spus ca punctele cadastrale sunt decalate fata de răzor si trebuie o rectificare de cadastru. Cum procedez pentru ca vreau sa fac un gard si nu vreau discuții cu vecinii. Mulțumesc o seara buna.

  1. Alina

   Vreau sa cumpar un apartament. Documentul cadastral arata la living si bucatarie fereastra, dar sunt modificate, acum sunt doua usi care duc pe terasa. Pe langa asta s a mai facut un zid despartitor din rigips. E nevoie de rectificarea cadastrului?

   1. Eugen

    Buna ziua,

    Ne cerem scuze pentru raspunsul intarziat, se pare ca este o problema cu notificarile in privinta comentariilor, acestea venind mult prea tarziu. In ceea ce priveste intrebarea dumneavoastra, orice modificare in compartimentarea unui apartament se face in baza unei autorizatii de construire emisa de autoritatile abilitate. Fara o astfel de autorizatie nu se poate face actualizarea cadastrului imobilului. Daca urmeaza sa cumparati prin prima casa, aceste lucruri vor fi sesizate de evaluatorului bancii. Daca tranzactia se face direct, ramane la latitudinea dumneavoastra daca doriti sa cumparati un imobil in care situatia din cadastru este diferita fata de situatia de fapt.

    Cu stima,
    Echipa PretCadastru.ro

 2. Voica Elena

  Buna seara, am o proprietate de 2 camere, bucătărie, pivniță din care acum 15 ani s-a vandut bucătăria prin act de vanzare cumpărare cu dezmembrarea, acum cand am vrut să vând ceea ce a rămas respectiv 2 camere si pivniță, mi sa spus ca nu este dezmembrarea făcută am apelat la un cadastrist care a făcut dezmembrerea dar dansul spune că intabularea fiecărei proprietati trebuie făcute de către proprietari si nu de catre dansul ca si cadastrist. Mă puteti îndruma cine trebuie sa imi faca aceasta intabulate? Multumesc.

 3. Raducanu

  Bună ziua, cu o întrebare vă deranjez, dacă un teren a fost intabulat de o altă persoană și apoi eu am câștigat acel teren în instanță mai trebuie făcut iar cadastru și intabulare sau le pot scoate pe acelea de la arhivă?
  Mulțumesc anticipat
  Raducanu
  0723 395254

 4. Florin

  Buna seara. Am cumparat un teren care are cadastrul facut in2008 . Acum cand am verificat localizarea , se pare ca exista o decalare intre situatia existenta in teren si punctele coordonatelor si trebuie o rectificare de cadastru. Cum procedez in aceasta situatie pentru ca vreau sa fac un gard si nu vreau discuții cu vecinii. Mulțumesc o seara buna.

 5. Vilau Florina

  Buna ziua,

  Am un pamant extravilan, dar este la 500 de metrii de ultima casa.

  Doresc sa fac cadastru si vreau sa stiu daca pot sa l trec din extravilan in intravilan.

  Multumesc,

  O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>